Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

10 kg mąka pszenna typ 550
0.2 kg sól
0.2 kg drożdże
0.3 l oliwa z oliwek
0.2 kg gluten
8 kg woda

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Potrzebne składniki

10 kg mąka pszenna typ 550
0.2 kg sól
0.2 kg drożdże
0.3 l oliwa z oliwek
0.2 kg gluten
8 kg woda

Przygotowanie

Mieszać wszystkie składniki 15 minut na wolnych, 8 minut na szybkich obrotach, w połowie czasu miesienia dodać oliwę z oliwek. Temperatura ciasta 26-28°C. Ciasto włożyć do miski wysmarowanej oliwą z oliwek, pozostawić na 2 godziny. Po 2 godzinach wyłożyć ciasto na stół obsypany mąką żytnią, pociąć na kęsy o żądanej wielkości, ułożyć na aparatach lub blachach. Fermentacja końcowa około 30 minut. Wypiekać w temperaturze 220°C – 230°C przez 20 minut z zaparowaniem komory.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również