Złociste bułeczki z chrupiącymi ziarnami oraz całymi pestkami słonecznika oraz dyni przygotowane na bazie 50% mieszanki Kornelki
Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:
5 kg | mąka pszenna typ 550 |
0.4 kg | drożdże |
5.2 kg | woda |
Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.
Krok 1
Ciasto
Mieszać wszystkie składniki 4 minuty na wolnych i 6 minut na szybkich obrotach. Temperatura ciasta 25-27°C. Fermentacja wstępna 15 minut. Ciasto podzielić na presy o masie 2,1 kg. Fermentacja ciasta w presie 10 minut. Podzielić ciasto na kęsy (30 szt.), zaokrąglić. Po 35-40 minutach fermentacji końcowej posypać bułki mąką żytnią i naciąć czterokątnie w szachownicę. Pozostawić do dalszej fermentacji około 5-10 minut. Wypiek w temperaturze 240-250°C przez 17-20 minut. z zaparowaniem komory.
Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje
pytania.