Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

5 kg mąka pszenna typ 550
0.4 kg drożdże
5.2 kg woda

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Ciasto

Potrzebne składniki

5 kg mąka pszenna typ 550
0.4 kg drożdże
5.2 kg woda

Przygotowanie

Mieszać wszystkie składniki 4 minuty na wolnych i 6 minut na szybkich obrotach. Temperatura ciasta 25-27°C. Fermentacja wstępna 15 minut. Ciasto podzielić na presy o masie 2,1 kg. Fermentacja ciasta w presie 10 minut. Podzielić ciasto na kęsy (30 szt.), zaokrąglić. Po 35-40 minutach fermentacji końcowej posypać bułki mąką żytnią i naciąć czterokątnie w szachownicę. Pozostawić do dalszej fermentacji około 5-10 minut. Wypiek w temperaturze 240-250°C przez 17-20 minut. z zaparowaniem komory.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również