Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

6.5 kg mąka pszenna typ 550
0.4 kg drożdże
0.8 kg cukier
0.6 kg margaryna
0.3 kg żurawina
5 kg woda

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Ciasto

Potrzebne składniki

6.5 kg mąka pszenna typ 550
0.4 kg drożdże
0.8 kg cukier
0.6 kg margaryna
0.3 kg żurawina
5 kg woda

Przygotowanie

Mieszać wszystkie składniki 7 minut na wolnych i 4 minuty na szybkich obrotach, żurawinę dodać pod koniec czasu mieszania. Temperatura ciasta 27-29°C. Fermentacja wstępna około 10-15 minut. Następnie ciasto podzielić w presy o masie 2,4 kg. Fermentacja w presach 10 minut. Podzielić presy na kęsy, uformować kształt lingi o długości 30cm, zwilżyć roztrzepanym jajkiem, obtoczyć w owsie, zawinąć w węzełki i ułożyć na blachy. Fermentacja końcowa około 35 minut. Wypiekać w temperaturze 200°C przez 18 minut.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również