WIELKANOC
łATWE
Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:
6.5 kg | mąka pszenna typ 550 |
0.4 kg | drożdże |
0.8 kg | cukier |
0.6 kg | margaryna |
0.3 kg | żurawina |
5 kg | woda |
Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.
Krok 1
Ciasto
6.5 kg | mąka pszenna typ 550 |
0.4 kg | drożdże |
0.8 kg | cukier |
0.6 kg | margaryna |
0.3 kg | żurawina |
5 kg | woda |
Mieszać wszystkie składniki 7 minut na wolnych i 4 minuty na szybkich obrotach, żurawinę dodać pod koniec czasu mieszania. Temperatura ciasta 27-29°C. Fermentacja wstępna około 10-15 minut. Następnie ciasto podzielić w presy o masie 2,4 kg. Fermentacja w presach 10 minut. Podzielić presy na kęsy, uformować kształt lingi o długości 30cm, zwilżyć roztrzepanym jajkiem, obtoczyć w owsie, zawinąć w węzełki i ułożyć na blachy. Fermentacja końcowa około 35 minut. Wypiekać w temperaturze 200°C przez 18 minut.
Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje
pytania.