Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

7 kg mąka pszenna typ 550
2 kg słonecznik
2 kg siemie lniane
0.08 kg sól
0.4 kg drożdże
7.5 kg woda

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Potrzebne składniki

7 kg mąka pszenna typ 550
2 kg słonecznik
2 kg siemie lniane
0.08 kg sól
0.4 kg drożdże
7.5 kg woda

Przygotowanie

Ziarna słonecznika i siemienia namoczyć na godzinę przed rozpoczęciem miesienia ciasta w 6 kg wody. Dodać pozostałe składniki, mieszać 4 minuty na wolnych, 6 minut na szybkich obrotach. Temperatura ciasta około 28°C. Fermentacja wstępna około 15 minut. Podzielić ciasto w presy o masie 2,4 kg. Fermentacja w presach 10 minut. Podzielić ciasto na kęsy (30 sztuk) bez zaokrąglania, kęsy obtoczyć w posypce, ułożyć na blachach. Fermentacja końcowa około 40minut. Wypiek w temp. 240 °C przez ok. 16 min z zaparowaniem komory.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również