Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

0.8 kg mąka pszenna typ 550
0.02 kg drożdże
0.8 kg woda

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Ciasto

Potrzebne składniki

0.8 kg mąka pszenna typ 550
0.02 kg drożdże
0.8 kg woda
2

Krok 2

Pozypka

Potrzebne składniki

Przygotowanie

Ziarmix moczyć w 2/3 wody o temperaturze 30`C na 1 godzinę. Dodać resztę składników ciasta. Mieszać przez 10 minut na wolnych i 7 minut na szybkich obrotach. Temperatura ciasta 24-26°C. Fermentacja wstępna ciasta 10 minut. Uformować kęsy ciasta w presy o wadze 2,60 kg i posypać mąka żytnia. Podzielić presy na kęsy (30 sztuk), bez zaokrąglenia, zwilżyć wodą i obtoczyć jedną stronę w Dekormix, ułożyć na blachach. Wstawić do komory do odroczonej fermentacji. Wypiek w temperaturze 220- 230°C, z zaparowaniem komory. Czas wypieku około 20 minut.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również