Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

0.3 kg drożdże
5.5 kg woda
0.7 kg margaryna

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Ciasto

Potrzebne składniki

0.3 kg drożdże
5.5 kg woda
0.7 kg margaryna

Przygotowanie

Mieszać wszystkie składniki 8 minut na wolnych, 5 minut na szybkich obrotach. Temperatura ciasta 26-28°C. Fermentacja wstępna około 10 minut. Podzielić ciasto na presy o masie 2,1 kg Rozrost w presach około 10 minut. Podzielić presy na kęsy (30 sztuk), bez zaokrąglenia, ułożyć na blachach. Fermentacja końcowa około 30-40 minut. Wypiekać w temperaturze 240-230°C przez 18 minut z zaparowaniem komory.

ekspert

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również