Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

10 kg mąka pszenna typ 550
0.25 kg drożdże
7.2 kg woda

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Ciasto

Potrzebne składniki

10 kg mąka pszenna typ 550
0.25 kg drożdże
7.2 kg woda

Przygotowanie

Mieszać wszystkie składniki 6 minut na wolnych i 6 minut na szybkich obrotach. Temperatura ciasta 26-28°C. Ciasto wyłożyć na stół obsypany mąką żytnią. Fermentacja wstępna około 60 minut. W czasie fermentacji zastosować dwukrotne przełożenie ciasta, składając ciasto na „trzy”. Następnie ciasto rozwałkować na 12-15 mm, podzielić wycinając prostokąty lub kwadraty (wielkość naważki dowolna). Kęsy posypane mąką żytnią i nacięte ułożyć na aparatach lub blachach. Fermentacja końcowa około 30 minut. Wypiekać w temperaturze 230°C opadającej do 220°C z zaparowaniem komory. Czas wypieku uzależniony od masy kęsów.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również