Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

0.4 kg drożdże
5.5 kg woda

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Ciasto

Potrzebne składniki

0.4 kg drożdże
5.5 kg woda

Przygotowanie

Mieszać wszystkie składniki 4 minuty na wolnych, 6 minut na szybkich obrotach. Temperatura ciasta 26-27°C. Fermentacja wstępna około 10 minut. Podzielić ciasto na presy o masie 2,1 kg. Fermentacja w presach około 10 minut. Podzielić presy na kęsy (30 sztuk) z zaokrągleniem, obtoczyć w mące żytniej, poukładać na deskach zwinięciem do dołu. Fermentacja końcowa około 35- 40 minut. Przed wypiekiem kęsy obrócić zwinięciem do góry, ułożyć na blachach. Wypiekać w temperaturze 230-210°C z zaparowaniem komory. Czas wypieku 18 minut.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również