Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:
5 kg | mąka pszenna typ 550 |
0.3 kg | drożdże |
1 kg | słonecznik |
1 kg | dynia ziarna |
5.5 kg | woda |
Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.
Krok 1
5 kg | mąka pszenna typ 550 |
0.3 kg | drożdże |
1 kg | słonecznik |
1 kg | dynia ziarna |
5.5 kg | woda |
Namoczyć słonecznik, dynię na godzinę przed rozpoczęciem miesienia ciasta w 2 l wody. Mieszać wszystkie składniki 8 minut na wolnych, 4 minut na szybkich obrotach. Temperatura ciasta 26-28°C. Fermentacja wstępna ok. 15 minut .Podzielić ciasto wycinając kwadraty o grubości 1.5 cm, wadze 0.09 kg. Fermentacja końcowa ok. 35 minut. Wypiekać w temperaturze 230 -240°C przez 14 minut z zaparowaniem komory.
Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje
pytania.