Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

5 kg mąka pszenna typ 550
0.3 kg drożdże
1 kg słonecznik
1 kg dynia ziarna
5.5 kg woda

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Potrzebne składniki

5 kg mąka pszenna typ 550
0.3 kg drożdże
1 kg słonecznik
1 kg dynia ziarna
5.5 kg woda

Przygotowanie

Namoczyć słonecznik, dynię na godzinę przed rozpoczęciem miesienia ciasta w 2 l wody. Mieszać wszystkie składniki 8 minut na wolnych, 4 minut na szybkich obrotach. Temperatura ciasta 26-28°C. Fermentacja wstępna ok. 15 minut .Podzielić ciasto wycinając kwadraty o grubości 1.5 cm, wadze 0.09 kg. Fermentacja końcowa ok. 35 minut. Wypiekać w temperaturze 230 -240°C przez 14 minut z zaparowaniem komory.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również