Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

5 kg mąka pszenna typ 550
0.4 kg drożdże
3 kg woda

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Ciasto

Potrzebne składniki

5 kg mąka pszenna typ 550
0.4 kg drożdże
3 kg woda
2

Krok 2

Posypka

Potrzebne składniki

Przygotowanie

Mieszać wszystkie składniki ciasta 8 minut na wolnych i 6 minut na szybkich obrotach dodając umiarkowanie wodę do ciasta. Temperatura ciasta 26-28°C. Fermentacja wstępna około 15 minut. Ciasto podzielić w prasy o masie 2,2 kg. Fermentacja w presach 10 minut. Następnie podzielić presy na kęsy (30 sztuk) bez zaokrąglania i obtoczyć w posypce Dekoracyjnej Fiesta. Fermentacja końcowa 40-45 minut. Wypiekać w temperaturze 230-210°C. Czas wypieku około 15 minut z zaparowaniem komory.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również