Bułka kieszonka
łATWE
Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:
Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.
Krok 1
Ciasto
Mieszać wszystkie składniki (z wyjątkiem oleju) 6 minut na wolnych i 6 minut na szybkich obrotach. W połowie czasu mieszania dodać olej. Temperatura ciasta 26-28° C. Ciasto wyłożyć na stół obsypany mąką żytnią. Pozostawić na około 20-30 minut (w przypadku dzielenia maszynowego tylko na 20 minut). Następnie wyciąć kęsy ciasta o pożądanej wielkości, poukładać w kastach chłodniczych lub blachach. Wstawić do komory do odroczonej fermentacji. Wypiekać w temperaturze 220-210° C przez 17 minut z zaparowaniem komory.
Mieszać wszystkie składniki (z wyjątkiem oleju) 6 minut na wolnych i 6 minut na szybkich obrotach. W połowie czasu mieszania dodać olej. Temperatura ciasta 26-28° C. Ciasto wyłożyć na stół obsypany mąką żytnią. Pozostawić na około 20-30 minut (w przypadku dzielenia maszynowego tylko na 20 minut). Następnie wyciąć kęsy ciasta o pożądanej wielkości, poukładać w kastach chłodniczych lub blachach. Wstawić do komory do odroczonej fermentacji. Wypiekać w temperaturze 220-210° C przez 17 minut z zaparowaniem komory.
Bułka kieszonka (odroczony odpiek)
Bułka kieszonka (odroczony odpiek)
Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje
pytania.
bułki
Bułka kieszonka (odroczony odpiek)
Bułka kieszonka
Podziel się z innymi
Wiemy, że często chcecie dzielić nasze receptury z innymi. Wyślij wiadomość e-mail do swoich kolegów i zainspiruj także ich!
bułki
Bułka kieszonka (odroczony odpiek)
Bułka kieszonka
Zapytaj o recepturę
Twoja wiadomość została
wysłana
Dziękujemy za skontaktowanie się z nami. Odpowiedź
wyślemy w możliwym najkrótszym czasie.
Twoja wiadomość nie została
wysłana
Niestety wystąpił błąd lub wysłano błędne dane.
Prosimy o sprawdzenie danych i ponowne wysłanie formularza.
Czego szukasz?