Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

10 kg mąka pszenna typ 550
0.2 kg sól
0.3 kg drożdże
0.5 kg olej
7 kg woda

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Ciasto

Potrzebne składniki

10 kg mąka pszenna typ 550
0.2 kg sól
0.3 kg drożdże
0.5 kg olej
7 kg woda

Przygotowanie

Mieszać wszystkie składniki (z wyjątkiem oleju) 6 minut na wolnych i 6 minut na szybkich obrotach. W połowie czasu mieszania dodać olej. Temperatura ciasta 26-28°C. Ciasto wyłożyć na stół obsypany mąką żytnią. Pozostawić na około 20-30 minut (w przypadku dzielenia maszynowego tylko na 20 minut). Następnie wyciąć kęsy ciasta o pożądanej wielkości, ułożyć na aparatach lub blachach. Fermentacja końcowa około 40 minut. *Wypiekać w temperaturze 220-210°C przez 17 minut z zaparowaniem komory. *Kęsy ciasta nadają się również do półzapieku, a następnie do mrożenia.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również