Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

5 kg mąka pszenna typ 550
0.3 kg drożdże
1 kg żurawina suszona
1 kg soja cała
6.3 kg woda
0.6 kg płatki owsiane

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Ciasto

Potrzebne składniki

5 kg mąka pszenna typ 550
0.3 kg drożdże
1 kg żurawina suszona
1 kg soja cała
6.3 kg woda
2

Krok 2

Posypka

Potrzebne składniki

0.6 kg płatki owsiane

Przygotowanie

Ziarna soi namoczyć na 5 godzin przed rozpoczęciem mieszania ciasta (temperatura wody 40-45°C), przy dużych ziarnach soi czas namaczania wydłużyć. Mix Owsiany namoczyć na pól godziny przed rozpoczęciem mieszania ciasta. Mieszać wszystkie (z wyjątkiem żurawiny) składniki 8 minut na wolnych obrotach, 6 minut na szybkich obrotach, pod koniec czasu mieszania dodać żurawinę. Temperatura ciasta 26-28°C. Fermentacja wstępna 15 minut. Podzielić ciasto na presy o masie 2,4 kg. Fermentacja w presach około 10 minut. Podzielić presy na kęsy (30 sztuk) z zaokrągleniem, zwilżyć, obtoczyć w płatkach owsianych, poukładać na blachach. Fermentacja końcowa około 40 minut. Wypiekać w temperaturze 240-220°C z zaparowaniem komory. Czas wypieku około 20 minut.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również