Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

10 kg mąka pszenna typ 550
0.22 kg sól
0.44 kg drożdże
2.87 kg woda

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Ciasto

Potrzebne składniki

10 kg mąka pszenna typ 550
0.22 kg sól
0.44 kg drożdże
2.87 kg woda

Przygotowanie

Mieszać wszystkie składniki 6 minut na wolnych, 6 minut na szybkich obrotach. Temperatura ciasta 26-28°C. Fermentacja wstępna około 10 minut. Podzielić ciasto na presy o masie 2,5kg, zaokrąglić, Fermentacja w presach 10 minut. Podzielić presy na kęsy (30 sztuk) z zaokrągleniem, następnie wydłużyć. Ułożyć na blachach perforowanych do bagietek. Fermentacja końcowa około 35 minut. Kęsy naciąć wzdłuż. Zapiek w temperaturze 215°C z małym zaparowanie pieca. Wypiekać w temperaturze 235° C przez 18 minut.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również