Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

10 kg mąka pszenna typ 550
0.22 kg sól
0.2 kg drożdże
4.7 kg woda

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Ciasto

Potrzebne składniki

10 kg mąka pszenna typ 550
0.22 kg sól
0.2 kg drożdże
4.7 kg woda

Przygotowanie

Mieszać wszystkie składniki 6 minut na wolnych, 8 minut na szybkich obrotach. Temperatura ciasta 25-26° C. Ciasto włożyć do miski wysmarowanej oliwą z oliwek, pozostawić na godzinę. Po wyrośnięciu ciasto wyłożyć na stół obsypany mąką żytnią, następnie lekko rozwałkować do odpowiedniej grubości i podzielić na kęsy o pożądanej wielkości, ułożyć na aparatach lub blachach. Fermentacja końcowa około 35 minut. Wypiekać w temperaturze 240-220° C przez 20 minut z zaparowaniem komory.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również