Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

10 kg mąka pszenna typ 550
0.2 kg sól
0.35 kg drożdże
6 kg woda

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Ciasto

Potrzebne składniki

10 kg mąka pszenna typ 550
0.2 kg sól
0.35 kg drożdże
6 kg woda

Przygotowanie

Mieszać wszystkie składniki 10 minuty na wolnych, 6 minut na szybkich obrotach. Temperatura ciasta 26-28°C. Fermentacja wstępna około 15 minut. Podzielić ciasto na kęsy o masie 0,25 kg, zaokrąglić. Fermentacja w kęsach około 10 minut. Kęsy wydłużyć (około 25 cm) i ułożyć na blachach do wypieku bagietek. Fermentacja końcowa około 40 minut. Pod koniec czasu fermentacji kęsy posypać delikatnie mąką żytnia i ukoście naciąć. Wypiekać w temperaturze 230°C z zaparowaniem komory. Czas wypieku 23 minuty.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również