Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

8 kg mąka pszenna typ 550
0.15 kg drożdże
6.9 kg woda

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Ciasto

Potrzebne składniki

8 kg mąka pszenna typ 550
0.15 kg drożdże
6.9 kg woda

Przygotowanie

Mieszać wszystkie składniki 10 minut na wolnych i 7 minut na szybkich obrotach. Temperatura ciasta 25-27°C. Fermentacja wstępna ciasta 1,5-2 godzin (najlepiej w plastikowych pojemnikach). Posypać powierzchnię ciasta mąką żytnią i wyrzucić ciasto na posypany mąką żytnią stół. Pociąć ciasto skrobką na podłużne kęsy, a następnie każdy podłużny kawałek skręcić i ułożyć na aparatach. Fermentacja końcowa około 30 minut. Wypiek w temperaturze 240°C opadającej do 210°C z zaparowaniem komory. Czas wypieku uzależniony od masy kęsów.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również