Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

500 g jaja
500 g olej
60 g skrobia ziemniaczana
560 g jaja
1180 g woda
pokaż wszystkie
4750 ml śmietana 30%
1120 g maliny
320 g olej
640 g pulpa malinowa

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Ciasto orkiszowe

Potrzebne składniki

500 g jaja
500 g olej
2

Krok 2

Biszkopt

Potrzebne składniki

60 g skrobia ziemniaczana
560 g jaja
3

Krok 3

Krem malinowy

Potrzebne składniki

1180 g woda
4750 ml śmietana 30%
4

Krok 4

Galaretka malinowa

Potrzebne składniki

1120 g maliny
5

Krok 5

Polewa-natrysk

Potrzebne składniki

320 g olej
6

Krok 6

Dekoracja - żel malinowy

Potrzebne składniki

640 g pulpa malinowa

Przygotowanie

Składać w rantach - kolejno: blat ciasta orkiszowego, krążek galaretki malinowej, krem malinowy, blat biszkoptowy krem malinowy. Całość wyrównać, wykonać dekoracyjny ślimak z kremu. Schłodzić, lekko zmrozić. Boki i wierzch natryskać polewą- uzyskując efekt zamszu. Wgłębienia wypełnić żelem malinowym, udekorować owocami malin. Przechowywać w warunkach chłodniczych.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również