Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

100 g mak niebieski
420 g jaja
75 g woda
240 g rodzynki
105 g skórka pomarańczowa kandyzowana
255 g orzechy włoskie
400 g woda
200 g cukier
pokaż wszystkie
1470 g woda
110 g orzechy włoskie
70 g rodzynki
1000 g woda
400 g masło
200 g cukier
900 g śmietana 30%
40 g syrop glukozowy

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Blat makowy

Potrzebne składniki

100 g mak niebieski
420 g jaja
75 g woda
240 g rodzynki
105 g skórka pomarańczowa kandyzowana
255 g orzechy włoskie
2

Krok 2

Nakropka

Potrzebne składniki

400 g woda
200 g cukier
3

Krok 3

Masa makowa

Potrzebne składniki

1470 g woda
110 g orzechy włoskie
70 g rodzynki
4

Krok 4

Krem

Potrzebne składniki

1000 g woda
400 g masło
200 g cukier
5

Krok 5

Ganache

Potrzebne składniki

900 g śmietana 30%
40 g syrop glukozowy
6

Krok 6

Dekoracja

Przygotowanie

1. Blat makowy (+ Nakropka) 2. Masa makowa 3. Blat makowy (+ Nakropka) 4. Krem 5. Ganache 6. Dekoracja

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również