Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

670 g jaja
100 g woda
360 g cukier
360 g woda
1200 g mleko 2 % tł,
1200 g śmietana 30%
pokaż wszystkie
750 g woda
3000 g śmietana 30%
170 g syrop ziemniaczany
60 g cukier
60 g woda

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Biszkopt czekoladowy

Potrzebne składniki

670 g jaja
100 g woda
2

Krok 2

Nakropka

Potrzebne składniki

360 g cukier
360 g woda
3

Krok 3

Creme brulee-jagodowy

Potrzebne składniki

1200 g mleko 2 % tł,
1200 g śmietana 30%
4

Krok 4

Krem jagodowo-twarożkowy

Potrzebne składniki

750 g woda
3000 g śmietana 30%
5

Krok 5

Nadzienie owocowe

Potrzebne składniki

6

Krok 6

Żel na zimno

Potrzebne składniki

170 g syrop ziemniaczany
7

Krok 7

Dekoracja - krem bezowy

Potrzebne składniki

60 g cukier
60 g woda

Przygotowanie

Torty składać w rantach: na dnie umieścić nasączony blat biszkoptowy, przesmarować nadzieniem jagodowym, wyłożyć zmrożony krążek cremu brulee, cienką warstwę kremu jagodowo-twarożkowego, ponownie nasączony biszkopt i nadzienie jagodowe. Na boki i wierzch - krem jogurtowo- twarożkowy. Powierzchnię pokryć cienką warstwą żelu na zimno, wyszprycować krem bezowy ( ewentualnie opalić ) . Fantazyjnie udekorować. Przechowywać w warunkach chłodniczych.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również