Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

10 kg mąka pszenna typ 550
0.14 kg sól
0.75 kg drożdże
1.2 kg cukier
1 kg margaryna
pokaż wszystkie
1.8 kg jaja
4 kg mleko 2 % tł,
5.3 kg Twaróg sernikowy
1.5 kg jaja

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Ciasto

Potrzebne składniki

10 kg mąka pszenna typ 550
0.14 kg sól
0.75 kg drożdże
1.2 kg cukier
1 kg margaryna
1.8 kg jaja
4 kg mleko 2 % tł,
2

Krok 2

Nadzienie (masa serowa)

Potrzebne składniki

5.3 kg Twaróg sernikowy
1.5 kg jaja

Przygotowanie

Ciasto podzielić na kęsy o masie 0,3 kg, rozwałkować, nałożyć nadzienie, równo rozsmarować, uformować strucle, naciąć trzy paski i zaplatać warkocz. Następnie włożyć do foremki aluminiowej o wymiarach 12x25 cm. Fermentacja końcowa około 30-40 minut. Wypiekać w temperaturze 190-210°C przez około 30 minut.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również