Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

450 g margaryna
50 g jaja
6500 g twaróg półtłusty
720 g cukier
850 g jaja
pokaż wszystkie
400 g cukier
2000 g wiśnie
300 g woda
2700 g woda
500 ml śmietana 30%

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Ciasto kruche

Potrzebne składniki

450 g margaryna
50 g jaja
2

Krok 2

Masa sernikowa

Potrzebne składniki

6500 g twaróg półtłusty
720 g cukier
850 g jaja
3

Krok 3

Wiśnie w żelu

Potrzebne składniki

400 g cukier
2000 g wiśnie
300 g woda
4

Krok 4

Krem

Potrzebne składniki

2700 g woda
5

Krok 5

Ganasz czekoladowy

Potrzebne składniki

500 ml śmietana 30%

Przygotowanie

Ranty o średnicy 18 cm wyłożyć warstwą ciasta kruchego, następnie masą sernikową (600 g masy/ szt.) Wypiekać w temperaturze 180°C przez około 60 minut. Po całkowitym wystudzeniu, przesmarować cienką warstwą przygotowanego kremu, wyłożyć porcję wiśni w żelu, a następnie krem (do wysokości rantu). Wierzch i boki fantazyjnie udekorować ganaszem oraz wiśniami w żelu. Przechowywać w warunkach chłodniczych.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również