Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

8 kg mąka pszenna typ 550
0.3 kg drożdże
7.5 kg woda

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Ciasto

Potrzebne składniki

8 kg mąka pszenna typ 550
0.3 kg drożdże
7.5 kg woda

Przygotowanie

Mieszać wszystkie składniki 10-12 minut na wolnych i 8-6 minut na szybkich obrotach. Temperatura ciasta 26-28°C. Wyłożyć ciasto na stół obsypany mąką żytnią. Fermentacja wstępna 60 minut (w czasie fermentacji zastosować dwukrotne przełożenie ciasta, składając ciasto na „trzy”). Po ostatnim przełożeniu pozostawić ciasto na 20 minut w spoczynku. Po tym czasie podzielić ciasto wycinając prostokąty o grubości 2,5 cm. Kęsy ułożyć na aparatach i pozostawić do dalszej fermentacji 35 minut. Wypiek w temperaturze 240°C opadającej do 220°C z zaprowaniem komory. Czas wypieku uzależniony od masy kęsów.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również