Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

5 kg mąka pszenna typ 550
0.4 kg drożdże
0.5 l oliwa z oliwek
4.5 kg woda
3.75 kg ser żółty
pokaż wszystkie
2.25 kg ser feta
1.75 kg pomidory suszone
2 kg oliwki czarne
1.38 kg kukurydza konserwowa

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Ciasto

Potrzebne składniki

5 kg mąka pszenna typ 550
0.4 kg drożdże
0.5 l oliwa z oliwek
4.5 kg woda
2

Krok 2

Dodatki

Potrzebne składniki

3.75 kg ser żółty
2.25 kg ser feta
1.75 kg pomidory suszone
2 kg oliwki czarne
1.38 kg kukurydza konserwowa

Przygotowanie

Mieszać wszystkie składniki 5 minut na wolnych, 5 minut na szybkich obrotach. Temperatura ciasta 26-28°C. Fermentacja wstępna ciasta 10 minut. Podzielić ciasto na kęsy o masie 1,54 kg, złożyć w prostokąt. Fermentacja w kęsach około 10 minut. Rozwałkować ciasto na grubość 2 mm. Rozwałkowane ciasto podzielić na prostokąty wielkości 58x17 cm, poukładać na blachach wyłożonych papierem do wypieku, nałożyć farsz rozpoczynając od sosu. Wypiekać w temperaturze 240°C przez 7 minuty bez zaparowaniem komory. Możliwie szybko po wypieku zwinąć zapieczone kęsy w roladę (wzdłuż dłuższego boku). Po wystudzeniu podzielić roladę na kęsy o pożądanej wielkości. Dodatkowe zalecenia technologiczne: Zapieczone kęsy można przechowywać: - 48h w temperaturze 5°C, - 7 dni w temperaturze -18°C. Po rozmrożeniu pieczywo nadaje się do ponownego zapieku, temperatura 240°C, czas 5 minut.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również