Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

10 kg mąka pszenna typ 550
1.6 kg margaryna
1 kg cukier
0.8 kg jaja
0.8 kg drożdże
0.2 kg sól
pokaż wszystkie
4.1 kg woda
1.5 kg morela suszona
1.5 kg śliwka suszona
1 kg rodzynki
1 kg żurawina suszona

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Potrzebne składniki

10 kg mąka pszenna typ 550
1.6 kg margaryna
1 kg cukier
0.8 kg jaja
0.8 kg drożdże
0.2 kg sól
4.1 kg woda
1.5 kg morela suszona
1.5 kg śliwka suszona
1 kg rodzynki
1 kg żurawina suszona
2

Krok 2

Posypka

Potrzebne składniki

Przygotowanie

Mieszać wszystkie składniki 8 minut na wolnych obrotach, 5 minut na szybkich obrotach, suszone owoce dodać pod koniec czasu miesienia. Temperatura ciasta 28-30°C. Fermentacja wstępna 15 minut. Ciasto podzielić na kęsy o masie 0,42 kg, zaokrąglić. Fermentacja w kęsach 10 minut. Kęsy rozwałkować w kształt koła na grubość około 1,5 cm, średnicę 20 cm. Fermentacja końcowa 40 minut. Kęsy naciąć w kratkę przed wypiekiem. Wypiekać w temperaturze 180°C bez zaparowania komory przez 22 minut po wystygnięciu posypać Mont Blanc.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również