Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

1 kg mąka pszenna typ 500
10 l maślanka
5 kg jaja
1 l olej

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Ciasto

Potrzebne składniki

1 kg mąka pszenna typ 500
10 l maślanka
5 kg jaja
1 l olej

Przygotowanie

Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez 4 minut przy użyciu płaskiego mieszadła. Ciasto odstawić na około 5 minut. Formować ciasto w kule o masie 16 g przy użyciu łyżki do lodów, szprycy lub dedykowanego dozownika. Smażyć w tłuszczu o temperaturze 170`C przez 8 minut. Ciasto należy wysmażyć w ciągu 3 godzin od momentu przygotowania. Wysmażone pączki osuszyć z tłuszczu, posypać cukrem gronowym Mont Blanc.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również