Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

0.6 kg drożdże
2 kg jaja
10 kg mąka pszenna typ 550
0.1 kg sól
3.5 kg woda
2.3 kg tłuszcz do smażenia

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Ciasto

Potrzebne składniki

0.6 kg drożdże
2 kg jaja
10 kg mąka pszenna typ 550
0.1 kg sól
3.5 kg woda
2

Krok 2

Smażenie

Potrzebne składniki

2.3 kg tłuszcz do smażenia

Przygotowanie

Połączyć mąkę, Berliner 2000 i sól, następnie dodać drożdże, jaja i wodę (ilość uzależniona od wodochłonności mąki). Wszystkie składniki mieszać razem przez 7-12 minut. Temperatura ciasta 25-28°C. Ciasto podzielić na presy o masie 1,8 kg. Po ok. 20 minutach spoczynku, ciasto podzielić na kęsy o masie 60 g i uformować pączki. Czas fermentacji ok. 60 minut, temperatura w komorze fermentacyjnej 35°C. Smażyć pączki 6-8 minut w tłuszczu o temperaturze 180°C, przewracając je w tym czasie dwukrotnie. Pączki można nadziewać marmoladą, powidłami, nadzieniem owocowym, śmietaną, nadzieniem budyniowym, ajerkoniakiem. Dekorować pomadą cukrową Dee Fond / Fondant Ready, cukrem pudrem lub cukrem gronowym - Mont Blanc.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również