Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

900 g margaryna
100 g jaja
300 g daktyle
300 g orzechy włoskie
300 g rodzynki
pokaż wszystkie
100 ml sok z cytryny
300 g figa suszona
300 g morela suszona
150 g jaja

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Ciasto

Potrzebne składniki

900 g margaryna
100 g jaja
2

Krok 2

Masa

Potrzebne składniki

300 g daktyle
300 g orzechy włoskie
300 g rodzynki
100 ml sok z cytryny
300 g figa suszona
300 g morela suszona
3

Krok 3

Perla

Potrzebne składniki

150 g jaja

Przygotowanie

Pierwszy kruchy brat o wymiarach 60x40 cm posmarować Perlą, nałożyć jabłko prażone z suszonymi owocami. Przykryć drugim kruchym blatem, posmarować Perlą i nałożyć jabłko prażone z suszonymi owocami. Pokryć trzecim kruchym blatem i ponownie posmarować Perlą. Wypiekać w temperaturze 180°C przez około 60 minut.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również