Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

170 g masło
15 g jaja
1000 g jabłka
200 g cukier
200 g masło
pokaż wszystkie
4 g cynamon
40 g jaja
10 g woda
30 g cukier kryształ-dekoracyjny

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Ciasto kruche

Potrzebne składniki

170 g masło
15 g jaja
2

Krok 2

Masa jabłkowa

Potrzebne składniki

1000 g jabłka
200 g cukier
200 g masło
4 g cynamon
3

Krok 3

Smarówka

Potrzebne składniki

40 g jaja
10 g woda
4

Krok 4

Cukier kryształ

Potrzebne składniki

30 g cukier kryształ-dekoracyjny

Przygotowanie

Powierzchnię ciasta kruchego przesmarować warstwą smarówki, posypać cukrem kryształem. Wypiekać w temperaturze 180-190°C przez ok. 35 minut. Serwować podgrzane do temperatury ok. 50°C z lodami lub polane sosem waniliowym.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również