Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

280 g margaryna do przekładania ciasta
210 g woda
250 g woda
250 g śliwki

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Ciasto francuskie

Potrzebne składniki

280 g margaryna do przekładania ciasta
210 g woda
2

Krok 2

Potrzebne składniki

250 g woda
3

Krok 3

Potrzebne składniki

250 g śliwki
4

Krok 4

Potrzebne składniki

Przygotowanie

Gotowe ciasto rozwałkować do grubości 4-5 mm, wykrawać z niego kwadraty o masie około 84 g. Nałożyć Vankrem - 35 g i dowolne owoce - 25 g (np. śliwki, morele). Ciastka wyłożyć na blachę i wypiekać w temp. 200-220°C przez 20-25 minut. Wypieczone i wystudzone ciastka wykończyć żelem.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również