Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

10 kg mąka pszenna typ 550
0.5 kg drożdże
0.5 kg cukier
5 kg woda
10.6 kg powidła śliwkowe

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Potrzebne składniki

10 kg mąka pszenna typ 550
0.5 kg drożdże
0.5 kg cukier
5 kg woda
2

Krok 2

Potrzebne składniki

10.6 kg powidła śliwkowe

Przygotowanie

Każdy kęs rozwałkować na owalny placek o grubości około 3-4 mm. Wzdłuż każdego placka nałożyć nadzienie po około 40 g. Po obu stronach nadzienia zrobić radełkiem naciecia i "zapleść" jedną stronę na drugą. Rozrost końcowy około 35-40 minut. Po około 20 minutach smarujemy jajkiem. Wypiek w temp. 220-230°C przez około 10 minut. Po wystudzeniu można udekorować pomadą.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również