Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

10 kg mąka pszenna typ 550
0.7 kg olej
0.7 kg drożdże
0.5 kg cukier
5 kg woda
12.9 kg powidła śliwkowe
2.9 kg kruszonka

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Potrzebne składniki

10 kg mąka pszenna typ 550
0.7 kg olej
0.7 kg drożdże
0.5 kg cukier
5 kg woda
2

Krok 2

Potrzebne składniki

12.9 kg powidła śliwkowe
3

Krok 3

Potrzebne składniki

2.9 kg kruszonka

Przygotowanie

Ciasto podzielić na kęsy o masie 300 g. Zaokrąglić i pozostawić na około 15 minut. Rozwałkować na placek o grubości około 4 mm. Na placek rozsmarować powidła w ilości około 200 g. Zwinąć jak na makowiec, przy czym końce połączyć ze sobą tworząc okrąg. Zewnętrzne brzegi ponacinać w odstepach około 3 cm i ułożyć na blasze. Fermentacja końcowa około 35-40 minut. Przed wypiekiem posmarować jajkiem i posypać kruszonką. Wypiek w temp. 210°C przez około 20 minut (bez zaparowania). Po wystudzeniu udekorować pomadą lub cukrem pudrem.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również