Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

10 kg mąka pszenna typ 550
0.7 kg olej
0.7 kg drożdże
0.5 kg cukier
5 kg woda
pokaż wszystkie
9.6 kg twaróg półtłusty
1.05 kg cukier
1.05 kg jaja
2.9 kg kruszonka

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Potrzebne składniki

10 kg mąka pszenna typ 550
0.7 kg olej
0.7 kg drożdże
0.5 kg cukier
5 kg woda
2

Krok 2

Masa serowa

Potrzebne składniki

9.6 kg twaróg półtłusty
1.05 kg cukier
1.05 kg jaja
3

Krok 3

Potrzebne składniki

2.9 kg kruszonka

Przygotowanie

Ciasto podzielić na kęsy o masie około 300g, zaokrąglić i pozostawić na około 15 minut. Rozwałkować na placek o grubości około 4 mm. Na placek rozsmarować powidła w ilości około 200 g. Zwinąć jak na makowiec, przy czym końce połączyć ze sobą tworząc okrąg. Zewnętrzne brzegi ponacinać w odstępach około 3 cm i ułożyć na blasze. Fermentacja końcowa około 35-40 minut. Przed wypiekiem posmarować jajkiem i posypać kruszonką. Wypiek w temp. 210 °C przez około 20 minut (bez zaparowania). Po wystudzeniu udekorować pomadą lub cukrem pudrem.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również