Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

1000 g mąka pszenna typ 500
95 g drożdże
150 g cukier
600 g woda
1000 g rabarbar
1100 g kruszonka
100 g cukier

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Ciasto drożdżowe

Potrzebne składniki

1000 g mąka pszenna typ 500
95 g drożdże
150 g cukier
600 g woda
2

Krok 2

Owoce

Potrzebne składniki

1000 g rabarbar
3

Krok 3

Kruszonka

Potrzebne składniki

1100 g kruszonka
4

Krok 4

Cukier kryształ

Potrzebne składniki

100 g cukier

Przygotowanie

Fermentacja końcowa około 50 minut (temperatura 35°C) . Wypiekać w temperaturze 180 - 190°C przez około 50 minut. Ciasto po wypieku posypać cukrem gruboziarnistym.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również