Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

830 g mąka pszenna typ 500
125 g cukier
80 g drożdże
460 g woda
125 g jaja
1300 g twaróg półtłusty
pokaż wszystkie
90 g masło
150 g cukier
50 g woda
200 g rodzynki
50 g wiórki kokosowe

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Ciasto drożdżowe

Potrzebne składniki

830 g mąka pszenna typ 500
125 g cukier
80 g drożdże
460 g woda
2

Krok 2

Masa serowa

Potrzebne składniki

125 g jaja
1300 g twaróg półtłusty
90 g masło
150 g cukier
3

Krok 3

Pomada

Potrzebne składniki

50 g woda
4

Krok 4

Potrzebne składniki

200 g rodzynki
50 g wiórki kokosowe

Przygotowanie

Formować kołacze ( przeznaczając około 225 g masy serowej na sztukę ), ewentualnie posmarować roztrzepanym jajkiem lub glazurą przygotowaną na bazie Ovex powder. Fermentacja końcowa około 50 minut (temperatura 36°C) Wypiekać w temperaturze 190°C przez około 30 minut. Gotową pomadą dekorować kołacze, posypać rodzynkami i wiórkami kokosowymi. Do dekoracji można również zastosować pomadę Fondant Ready.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również