Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

10 kg mąka pszenna typ 550
0.7 kg olej
0.7 kg drożdże
0.5 kg cukier
5 kg woda
0.81 kg jaja
2.9 kg kruszonka

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Potrzebne składniki

10 kg mąka pszenna typ 550
0.7 kg olej
0.7 kg drożdże
0.5 kg cukier
5 kg woda
2

Krok 2

Masa makowa

Potrzebne składniki

0.81 kg jaja
3

Krok 3

Potrzebne składniki

2.9 kg kruszonka

Przygotowanie

Ciasto podzielić na kęsy o masie 1,8 kg. Zaokrąglić i lekko wydłużyć. Pozostawić na około 15-20 minut. Ciasto rozwałkować w formie prostokąta o grubości około 4 mm. Podzielić na paski o szerokości 12 cm. Wzdłuż paska wyszprycować workiem masę makową i złożyć na trzy (jak paszteciki). Jeden brzeg ciasta ponacinać, następnie podzielić na równe części o masie około 95 g, ułożyć na blasze. Rozrost końcowy około 40 minut. Po około 30 minutach posmarować jajkiem i posypać kruszonką. Wypiek w temp. 220-230°C przez około 10 minut (bez zaparowania). Po wystudzeniu można udekorować cukrem pudrem lub pomadą.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również