Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

10 kg mąka pszenna typ 550
0.7 kg olej
0.7 kg drożdże
0.5 kg cukier
5 kg woda
pokaż wszystkie
4.8 kg twaróg półtłusty
0.53 kg cukier
0.53 kg jaja
2.9 kg kruszonka

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Potrzebne składniki

10 kg mąka pszenna typ 550
0.7 kg olej
0.7 kg drożdże
0.5 kg cukier
5 kg woda
2

Krok 2

Masa serowa

Potrzebne składniki

4.8 kg twaróg półtłusty
0.53 kg cukier
0.53 kg jaja
3

Krok 3

Potrzebne składniki

2.9 kg kruszonka

Przygotowanie

Ciasto podzielić na presy o wadze 1,5 kg. Presy lekko wydłużyć i pozostawić do wyrośnięcia. Rozwałkować w kształcie prostokąta i posmarować olejem (można delikatnie posypać cukrem). Prostokąt złożyć na pół i podzielić na równe paski (po około 75 g). Końce zwinąć w odwrotnych kierunku, następnie zwinąć ciasto w kształcie "ślimaka". Rozrost końcowy około 35-40 minut. Po około 25 minutach posmarować jajkiem i nałożyć na środek masę serową w ilości około 25 g). Wypiek w temp. 220-230°C przez około 10 minut (bez zaparowania). Po wystudzeniu można udekorować pomadą lub cukrem pudrem.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również