Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

10 kg mąka pszenna typ 550
0.7 kg olej
0.7 kg drożdże
0.5 kg cukier
5 kg woda
4.6 kg woda
2.9 kg kruszonka

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Potrzebne składniki

10 kg mąka pszenna typ 550
0.7 kg olej
0.7 kg drożdże
0.5 kg cukier
5 kg woda
2

Krok 2

Krem budyniowy

Potrzebne składniki

4.6 kg woda
3

Krok 3

Potrzebne składniki

2.9 kg kruszonka

Przygotowanie

Ciasto podzielić na presy o wadze 1,5 kg. Presy lekko wydłużyć i pozostawić do wyrośnięcia. Następnie rozwałkować w kształcie prostokąta i posmarować olejem (można delikatnie posypać cukrem). Prostokąt złożyć na pół i podzielić na równe paski (po około 75 g). Końce zwinąć w odwrotnym kierunku, następnie zwinąć ciasto w kształcie "ślimaka". Rozrost końcowy około 35-40 minut. Po około 25 minutach posmarować jajkiem i nałożyć na środek krem budyniowy w ilości około 25 g. Posypać kruszonką. Wypiek w temp. 220-230°C przez około 10 minut (bez zaparowania). Po wystudzeniu można udekorować pomadą lub cukrem pudrem.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również