Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

10 kg mąka pszenna typ 550
0.14 kg sól
0.75 kg drożdże
1.2 kg cukier
1 kg margaryna
pokaż wszystkie
1.8 kg jaja
4 kg mleko 2 % tł,
3.15 kg Twaróg sernikowy
0.45 kg jaja

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Ciasto

Potrzebne składniki

10 kg mąka pszenna typ 550
0.14 kg sól
0.75 kg drożdże
1.2 kg cukier
1 kg margaryna
1.8 kg jaja
4 kg mleko 2 % tł,
2

Krok 2

Nadzienie (masa serowa)

Potrzebne składniki

3.15 kg Twaróg sernikowy
0.45 kg jaja

Przygotowanie

Rozwałkować ciasto w kształt prostokąta o grubości około 4 mm. Na ciasto nałożyć nadzienie, równomiernie rozprowadzić na całej powierzchni. Zwinąć ciasto w kształt rolady, odcinać kęsy o grubości około 2,5 cm, poukładać na blachach wyłożonych papierem. Fermentacja końcowa 40-50 minut. Przed wypiekiem powierzchnię kęsów ciasta przesmarować roztrzepanym jajkiem. Wypiekać w temperaturze 200-220°C przez około 10 minut.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również