Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

10 kg mąka pszenna typ 550
0.14 kg sól
0.6 kg drożdże
0.85 kg olej
1 kg cukier
5 kg woda
pokaż wszystkie
0.9 kg mąka pszenna typ 550
0.6 kg cukier
0.6 kg masło
0.7 kg cukier
0.2 kg masło

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Ciasto

Potrzebne składniki

10 kg mąka pszenna typ 550
0.14 kg sól
0.6 kg drożdże
0.85 kg olej
1 kg cukier
5 kg woda
2

Krok 2

Kruszonka

Potrzebne składniki

0.9 kg mąka pszenna typ 550
0.6 kg cukier
0.6 kg masło
3

Krok 3

Surowce do przełożenia

Potrzebne składniki

0.7 kg cukier
0.2 kg masło

Przygotowanie

Mieszać wszystkie składniki 4 minuty na wolnych, 6 minut na szybkich obrotach. Temperatura ciasta 26-28°C. Fermentacja wstępna 20 minut. Ciasto rozwałkować na prostokąt i posmarować roztopionym masłem. Powierzchnię posypać cukrem, ciasto złożyć na pół wzdłuż dłuższego boku. Wyciąć paski o szerokości około 1,5 cm, rozciągnąć, końce skręcić w przeciwnych kierunkach i zwinąć w ślimaka. Fermentacja końcowa około 50 minut. Przed wypiekiem kęsy posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać kruszonką. Wypiekać w temperaturze około 220°C, bez zaparowania komory. Czas wypieku 12 minut.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również