Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

255 g jaja
275 g woda
1100 g śmietana 30%
480 ml napar kawy espresso
160 ml likier Amaretto
160 ml syrop cukrowy
60 g kakao

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Biszkopt

Potrzebne składniki

255 g jaja
2

Krok 2

Krem

Potrzebne składniki

275 g woda
1100 g śmietana 30%
3

Krok 3

Poncz kawowy

Potrzebne składniki

480 ml napar kawy espresso
160 ml likier Amaretto
160 ml syrop cukrowy
4

Krok 4

Perełki

Potrzebne składniki

5

Krok 5

Dekoracja

Potrzebne składniki

60 g kakao

Przygotowanie

Desery składać w szklankach w kolejności: nasączony w ponczu kawowym krążek biszkoptowy,krem przyprószony kakao wymieszanym z Mont Blanc, perełki, kolejny biszkopt nasączony ponczem, krem, kakao wymieszane z Mont Blanc. Fantazyjnie udekorować (ciasteczko migdałowe, biszkopcik zanurzony do połowy w polewie i ozdobiony perełkami). Przechowywać w warunkach chłodniczych.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również