Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

500 g olej
500 g jaja
240 ml śmietana 30%
1330 g mleko 2 % tł,
1330 ml śmietana 30%
360 g woda
1450 ml śmietana 30%

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Ciasto czekoladowe

Potrzebne składniki

500 g olej
500 g jaja
2

Krok 2

Ganasz czekoladowo-kawowy

Potrzebne składniki

240 ml śmietana 30%
3

Krok 3

Creme brulee

Potrzebne składniki

1330 g mleko 2 % tł,
1330 ml śmietana 30%
4

Krok 4

Krem coffee-espresso

Potrzebne składniki

360 g woda
1450 ml śmietana 30%
5

Krok 5

Żel czekoladowy

Potrzebne składniki

6

Krok 6

Dekoracyjne dyski

Potrzebne składniki

Przygotowanie

Kostki składać w rantach (17x17 cm ) Cienką warstwę ganaszu rozsmarować na warstwie ciasta czekoladowego, pozostawić do zastygnięcia. Następnie wylać creme brulee (pozostawić do całkowitego stężenia), wyłożyć krem espresso; całość mocno schłodzić. Z każdej kostki wykroić 9 minikostek, oblać je żelem czekoladowym oraz udekorować dyskami. Przechowywać w warunkach chłodniczych.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również