Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

500 g jaja
500 g olej
500 g woda
250 g cukier
800 g mleko 2 % tł,
pokaż wszystkie
800 ml śmietana 30%
125 g woda
500 ml śmietana 30%
300 ml śmietana 30%

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Ciasto karmelowe

Potrzebne składniki

500 g jaja
500 g olej
2

Krok 2

Nakropka

Potrzebne składniki

500 g woda
250 g cukier
3

Krok 3

Masa jabłkowa

Potrzebne składniki

4

Krok 4

Creme brulee

Potrzebne składniki

800 g mleko 2 % tł,
800 ml śmietana 30%
5

Krok 5

Krem toffi

Potrzebne składniki

125 g woda
500 ml śmietana 30%
6

Krok 6

Ganasz

Potrzebne składniki

300 ml śmietana 30%

Przygotowanie

Wystudzone ciasto karmelowe przekroić wzdłuż na 2 blaty, nasączyć. Na pierwszy wylać masę jabłkową ( ewentualnie posypać cynamonem ) , przykryć drugim, lekko docisnąć. Wylać creme brulee, pozostawić do całkowitego stężenia- najlepiej schłodzić. Krem toffi równomiernie rozprowadzić na warstwie zastygniętego kremu brulee, schłodzić. Całość udekorować ganaszem oraz drobinkami Satina Biała. Przechowywać w warunkach chłodniczych.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również