Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

250 g jaja
250 g olej
60 g woda
100 g mleko 2 % tł,
15 g bazylia
5 g chili w proszku
500 g śmietana 30%
pokaż wszystkie
10 g żelatyna
50 g woda
250 g mleko 2 % tł,
700 g śmietana 30%
100 g olej
5 g barwnik spożywczy

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Blat truflowy

Potrzebne składniki

250 g jaja
250 g olej
60 g woda
2

Krok 2

Mus bazylia z chili

Potrzebne składniki

100 g mleko 2 % tł,
15 g bazylia
5 g chili w proszku
500 g śmietana 30%
10 g żelatyna
50 g woda
3

Krok 3

Mus deserowy

Potrzebne składniki

250 g mleko 2 % tł,
700 g śmietana 30%
4

Krok 4

Zamsz czekoladowy

Potrzebne składniki

100 g olej
5 g barwnik spożywczy
5

Krok 5

Dekoracja

Przygotowanie

Przygotowany mus deserowy wyłożyć w podłużne formy silikonowe (o wymiarach ok. 3 x 4 x 8 cm ) do połowy objętości. Delikatnie docisnąć nożem do brzegów formy w celu eliminacji pęcherzyków powietrza. W środku umieścić zamrożony wałek z musu bazylia z chili. Docisnąć. Formę wypełnić resztą musu, wyrównać. Całość zamrozić. Następnie mus wyjąć z formy i spryskać zamszem czekoladowym za pomocą kompresora. Mus umieścić na blacie truflowym. Udekorować.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również