Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

675 g woda
375 g olej
100 g jaja
100 g olej
600 g woda
150 g woda
pokaż wszystkie
750 ml śmietana 30%
3 g cynamon
1 szt. laska wanilii
300 g woda
1500 ml śmietana 30%
5 g cynamon

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Ciasto korzenne

Potrzebne składniki

675 g woda
375 g olej
2

Krok 2

Jabłko prażone

Potrzebne składniki

3

Krok 3

Batony cynamonowe

Potrzebne składniki

100 g jaja
100 g olej
600 g woda
4

Krok 4

Krem cynamonowy

Potrzebne składniki

150 g woda
750 ml śmietana 30%
3 g cynamon
1 szt. laska wanilii
5

Krok 5

Krem śmietanowy

Potrzebne składniki

300 g woda
1500 ml śmietana 30%
6

Krok 6

Żel cynamonowy

Potrzebne składniki

5 g cynamon

Przygotowanie

Ciasto korzenne wystudzić. Na jeden z blatów rozsmarować jabłko prażone. Na warstwie jabłka prażonego ułożyć nadziane batony. W wolne przestrzenie pomiędzy nimi wyszprycować krem śmietanowy. Całość przykryć i lekko docisnąć drugim blatem ciasta korzennego. Przesmarować cienką warstwą kremu, wyrównać i schłodzić. Powierzchnię ciasta pokryć żelem cynamonowym. Można udekorować czekoladowymi elementami: Cygaretkami jasnymi, Wirkami z czekolady mlecznej oraz motywami świątecznymi. Przechowywać w warunkach chłodniczych.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również