Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

300 g jaja
300 g woda
220 g orzechy włoskie
220 g cukier
50 g woda
25 g masło
1000 g czekolada biała profesjonalna
pokaż wszystkie
300 ml śmietana 30%
350 g woda
1750 ml śmietana 30%
330 g jaja
30 g woda
200 ml śmietana 30%

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Ciasto orzechowo-czekoladowe

Potrzebne składniki

300 g jaja
300 g woda
2

Krok 2

Ganasz z krokantem orzechowym

Potrzebne składniki

220 g orzechy włoskie
220 g cukier
50 g woda
25 g masło
1000 g czekolada biała profesjonalna
300 ml śmietana 30%
3

Krok 3

Krem orzechowy

Potrzebne składniki

350 g woda
1750 ml śmietana 30%
4

Krok 4

Ciasto czekoladowe

Potrzebne składniki

330 g jaja
30 g woda
5

Krok 5

Ganasz

Potrzebne składniki

200 ml śmietana 30%

Przygotowanie

Połowę kremu wyłożyć na złączone ciasto orzechowo-czekoladowe, delikatnie docisnąć wystudzonym blatem ciasta czekoladowego. Wyłożyć pozostałą porcję kremu, wyrównać i schłodzić. . Pokryć ganaszem. Udekorować: Choinkami z czekolady, Wirkami z mlecznej czekolady, minibezikami przygotowanymi z Bianca Meringue oraz orzechami laskowymi. Przechowywać w warunkach chłodniczych.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również