Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

400 g jaja
40 g woda
400 g kajmak
1200 g banany
150 g masło
150 g miód
50 g cukier
10 ml rum
pokaż wszystkie
20 g cynamon
375 g woda
1500 ml śmietana 30%
100 g mąka pszenna typ 550
225 g masło
25 g jaja
200 ml śmietana 30%
200 g kajmak

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Blat czekoladowy

Potrzebne składniki

400 g jaja
40 g woda
2

Krok 2

Kajmak

Potrzebne składniki

400 g kajmak
3

Krok 3

Banany smażone

Potrzebne składniki

1200 g banany
150 g masło
150 g miód
50 g cukier
10 ml rum
20 g cynamon
4

Krok 4

Krem bananowy

Potrzebne składniki

375 g woda
1500 ml śmietana 30%
5

Krok 5

Kruszonka

Potrzebne składniki

100 g mąka pszenna typ 550
225 g masło
25 g jaja
6

Krok 6

Dekoracja

Potrzebne składniki

200 ml śmietana 30%
200 g kajmak

Przygotowanie

Wystudzony blat ciasta przesmarować kajmakiem, wyłożyć smażone banany i część kruszonki, a następnie krem bananowy , wyrównać. Na wierzchu wyłożyć pozostałą część kruszonki, udekorować mazańcami z ganaszu i kajmaku. Przechowywać w warunkach chłodniczych.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również