Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

400 g jaja
40 g woda
800 g figa suszona
200 g rodzynki
200 g orzechy włoskie
140 g mąka pszenna typ 450
900 g białko jaj
pokaż wszystkie
420 g cukier
100 g żółtka jaj
200 g woda
100 g cukier
350 ml śmietana 30%
1500 g woda
150 g margaryna

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Spód czekoladowy

Potrzebne składniki

400 g jaja
40 g woda
2

Krok 2

Spód figowy

Potrzebne składniki

800 g figa suszona
200 g rodzynki
200 g orzechy włoskie
140 g mąka pszenna typ 450
900 g białko jaj
420 g cukier
100 g żółtka jaj
3

Krok 3

Nakropka

Potrzebne składniki

200 g woda
100 g cukier
4

Krok 4

Ganache

Potrzebne składniki

350 ml śmietana 30%
5

Krok 5

Krem budyniowy

Potrzebne składniki

1500 g woda
150 g margaryna
6

Krok 6

Dekoracja

Potrzebne składniki

Przygotowanie

Na nasączony blat czekoladowy rozsmarować genache i docisnąć blatem bakaliowym. Na pierwszy blat bakaliowy nałożyć połowę porcji Kremu budyniowego. Rozsmarować i docisnąć drugim blatem bakaliowym. Pozostałą porcję Kremu budyniowego równomiernie rozsmarować na powierzchni ciasta. Schłodzić i udekorować.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również