Scaldis Deserowy

Scaldis Deserowy

Kuwertura czekoladopodobna deserowa

Scaldis jest wysokiej jakości kuwerturą czekoladopodobną o szerokim zastosowaniu. Produkt stosowany jest do dekoracji ciast oraz jako polewa cukierków czekoladowych.
Na bazie Scaldisu można przyrządzać kremy i nadzienia. Idealny do produkcji figurek i dekoracji z czekolady.
Scaldis jest bardzo łatwy w przyrządzaniu, równomiernie pokrywa powierzchnię ciast. Po zastygnięciu tworzy gładką, niepękającą, a zarazem delikatną masę czekoladopodobną odporną na niskie i wysokie temperatury. Scaldis jest dostępny w dwóch rodzajach:
- Scaldis Deserowy
- Scaldis Biały.

Pakowanie:

Karton 10 kg

 

Zalecenia technologiczne

  1. Podgrzewać i rozpuszczać delikatnie tabliczki Scaldisu w temperaturze 370C.

  2. Naczynie z kuwerturą musi być zanurzone w większym naczyniu wypełnionym wodą i podgrzewanym bezpośrednio na palniku. Scaldis można podgrzewać w kuchence mikrofalowej.

  3. Nie przegrzewać masy.

Receptury produktu

Scaldis Deserowy

Jesteś zainteresowany
produktem lub masz pytania?

Chętnie opowiemy więcej o naszych produktach i rozwiązanich
Zapraszamy do kontaktu