Scaldis Biały

Scaldis Biały

Kuwertura czekoladopodobna biała

Scaldis jest wysokiej jakości kuwerturą czekoladopodobną o szerokim zastosowaniu. Produkt stosowany jest do dekoracji ciast oraz jako polewa cukierków czekoladowych.
Na bazie Scaldisu można przyrządzać kremy i nadzienia. Idealny do produkcji figurek i dekoracji z czekolady.
Scaldis jest bardzo łatwy w przyrządzaniu, równomiernie pokrywa powierzchnię ciast. Po zastygnięciu tworzy gładką, niepękającą, a zarazem delikatną masę czekoladopodobną odporną na niskie i wysokie temperatury. Scaldis jest dostępny w dwóch rodzajach:
Scaldis Biały - czekolada biała
Scaldis Deserowy - czekolada deserowa

Pakowanie:

Karton 10 kg

 

Zalecenia technologiczne

  1. Podgrzewać i rozpuszczać delikatnie tabliczki Scaldisu w temperaturze 370C.

  2. Naczynie z kuwerturą musi być zanurzone w większym naczyniu wypełnionym wodą i podgrzewanym bezpośrednio na palniku.

  3. Scaldis można podgrzewać w kuchence mikrofalowej.

  4. Nie przegrzewać masy.

Receptury produktu

Scaldis Biały

Jesteś zainteresowany
produktem lub masz pytania?

Chętnie opowiemy więcej o naszych produktach i rozwiązanich
Zapraszamy do kontaktu